Door fraaie architectuur, goede groenvoorzieningen en duurzaamheid te combineren wordt Parckweide een vriendelijke en toekomstbestendige buurt waar je graag wilt wonen!

Van Egmond Architecten

Architectuur

Dorps & groen karakter

Diederik en Britta van Egmond hebben samen de leiding over familiebedrijf Van Egmond Architecten. Zij zijn verantwoordelijk voor de architectuur van nieuwbouwproject Parckweide in Bodegraven.

We hebben gekozen voor een architectuur die past bij een woonbuurt met een dorps en groen karakter. De woningen zijn gelegen in een korte woonstraat of aan het riante groene hof in het hart van de woonbuurt. Door deze setting wilden we ook echt dat de mensen elkaar meer opzoeken, er op uit gaan en hun buren leren kennen.

Architectuur

Er is gekozen voor een architectuur geïnspireerd op het typische oud-Hollandse huis met tuitgevel. De woningen zijn warm van uitstraling met stoere afwerking.  Alle woningen zijn individueel herkenbaar door verschillende keuzes in gevelindeling en kleur van het baksteen. Het plan kent vier verschillende baksteenkleuren afgewisseld met een gekeimde gevel in zacht witte kleur.

Britta van Egmond: “Elke woning is individueel te herkennen. Hierdoor voelt het echt als jouw eigen huis binnen een gevarieerd straatbeeld. Door elke woning individueel te markeren met een eigen kleur metselwerk of een gepersonaliseerde gevelindeling, is het straatbeeld afwisselend. De raampartijen zijn stoer en voorzien van dik raamhout in witte kleur. Hierdoor steekt het mooi af tegen het metselwerk. Wit gekeimde gevels geven accent binnen de rijen. Metselwerkdetails zoals de kaders rondom de gevelopeningen en langs de tuitgevel tonen karakter.”

Variatie als basis

In de basis is er een variatie in het straatbeeld opgenomen. Kopers kunnen kiezen voor een woning met bijvoorbeeld een frans balkon, openslaande deuren naar de voortuin of een achteruitbouw en mooie dakkapel. Om de hoeken van de straten goed markeren, zijn er erkers als stedenbouwkundige accenten op zichtbare locaties geplaatst in de wijk.

Neem een kijkje!

Via de afbeelding kun je rondkijken in het toekomstige Parckweide Fase 2. Gebruik de + en de - om in- en uit te zoomen. Druk op het vierkantje voor groot scherm.

Duurzaam Parckweide

Wij vinden dat elke wijk duurzaam en toekomstbestendig moet zijn. We kiezen dan ook materialen die fraai verouderen. Baksteen bijvoorbeeld heeft zich meer dan bewezen dat het de tand des tijds kan doorstaan. Ook in techniek is duurzaamheid de norm. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. De donkere keramische dakpannen zijn een prima ondergrond om de antracietkleurige zonnepanelen op fraaie wijze te plaatsen.

Door fraaie architectuur, goede groenvoorzieningen en duurzaamheid te combineren wordt Parckweide een vriendelijke en toekomstbestendige buurt waar je graag wilt wonen!

Kom je wonen in Parckweide Fase 3?

Scroll naar top