Architect vertelt

Voor het project Parckweide is gekozen voor een architectuur geïnspireerd op het typische oud-Hollandse huis met tuitgevel. De woningen zijn warm van uitstraling met stoere afwerking. Alle woningen zijn individueel herkenbaar door verschillende keuzes in gevelindeling en kleur van het baksteen. Het plan kent vier verschillende baksteenkleuren afgewisseld met een gekeimde gevel in zacht witte kleur.

Van Egmond Architecten

Diederik en Britta van Egmond hebben samen de leiding over familiebedrijf Van Egmond Architecten. Zij zijn verantwoordelijk voor de architectuur van nieuwbouwproject Parckweide in Bodegraven.

“Door fraaie architectuur, goede groenvoorzieningen en duurzaamheid te combineren wordt Parckweide een vriendelijke en toekomstbestendige buurt waar je graag wilt wonen!”

Duurzaam Parckweide​

Wij vinden dat elke wijk duurzaam en toekomstbestendig moet zijn. We kiezen dan ook materialen die fraai verouderen. Baksteen bijvoorbeeld heeft zich meer dan bewezen dat het de tand des tijds kan doorstaan. Ook in techniek is duurzaamheid de norm. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. De donkere keramische dakpannen zijn een prima ondergrond om de antracietkleurige zonnepanelen op fraaie wijze te plaatsen.

Variatie als basis

Elke woning is individueel te herkennen. Hierdoor voelt het echt als jouw eigen huis binnen een gevarieerd straatbeeld. Door elke woning individueel te markeren met een eigen kleur metselwerk of een gepersonaliseerde gevelindeling, is het straatbeeld afwisselend. De raampartijen zijn stoer en voorzien van dik raamhout in witte kleur. Hierdoor steekt het mooi af tegen het metselwerk. Wit gekeimde gevels geven accent binnen de rijen. Metselwerkdetails zoals de kaders rondom de gevelopeningen en langs de tuitgevel tonen karakter.

Vragen? Kom in contact met de makelaar

Heeft u een vraag over de huurwoningen in Parckweide? Klik dan op onderstaande button om naar de contactpagina te gaan. Onze medewerkers staan klaar om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.