Groene omgeving

Het Groene Hart is misschien wel het mooiste natuurlandschap van Nederland. Het Groene Hart bestaat uit meerdere gebieden met ieder een eigen karakter en uitstraling. Vanuit de gemeente Bodegraven-Reeuwwijk zijn er talloze manieren om al deze gebieden te ontdekken en beleven. Wandel en fiets door de polders en vaar over de Hollandse Plassen. Nodig vrienden of familie uit voor een sportief arrangement of een culinair evenement.

Ideaal voor kinderen

Bodegraven is perfect voor gezinnen met kinderen. Vanwege de vele basisscholen, maar ook vanwege de speelplaatsen, diverse sportclubs en de leuke activiteiten voor de jeugd. Wil je een leuk uitje met de kinderen dat ook nog eens dichtbij is? Breng een bezoek aan speel-en dierenpark De Oude Zustertuin in Bodegraven. Of ga samen eten bij het pannenkoekenhuis op de oude manege en probeer de geitjes te aaien.

Winkelen in de buurt

In het centrum van gemeente Bodegraven-Reeuwwijk kun je heerlijk struinen langs de gezellige winkels en de dagelijkse boodschappen doen bij één van de supermarkten. Vergeet ook de markt op dinsdag, vrijdag en zaterdag niet. Of de vele ambachtelijke bakkerijen. Tijd voor een kop koffie? De gezellige terrasjes rondom het Raadhuisplein nodigen je van harte uit. Op enkele minuten lopen van het plein kun je terecht voor een bierproeverij of gewoon een hapje eten bij bierbrouwerij De Molen.

Sporten & ontspannen

Parckweide is vlak bij het Limespark gelegen. Dit park is de ideale omgeving om even dicht bij huis te ontspannen. Een heerlijke plek om te fietsen of te wandelen. Iets verder van huis vind je het Reeuwijkse Hout. Dit gebied bestaat uit bos, weidepartijen en een grote plas. Hier kun je surfen, suppen, zwemmen of je handdoek uitvouwen op een zandstrand. Ga in de zomer ook eens langs het Paviljoen voor een drankje op de veranda met uitzicht op de plassen.

Wonen tussen Utrecht & Den Haag

Met de auto of het openbaar vervoer ben je vanaf Parckweide in ongeveer een half uur in het centrum van Utrecht of Den Haag. Beide steden zijn bij uitstek geschikt om een dagje te winkelen, heerlijk uit eten te gaan of bezienswaardigheden te bezoeken. Zo heeft Utrecht De Dom en het Spoorwegmuseum en Den Haag het Binnenhof, Madurodam en nog veel meer!

Dankzij de gunstige ligging van Bodegraven ben je binnen een half uur ook in Rotterdam, Zoetermeer, Amsterdam of bij Luchthaven Schiphol. In Bodegraven woon je in de rust van een dorp met alle grote steden dichtbij!

Scroll naar boven