In deze gemeente vind je rust en ruimte. Rondom Bodegraven-Reeuwijk vind je de drukte van De Randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland. Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden.

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Altijd iets te doen in de buurt

In het centrum van gemeente Bodegraven-Reeuwijk kun je heerlijk struinen langs de gezellige winkels en de dagelijkse boodschappen doen bij één van de supermarkten. Tijd voor een kop koffie? De diverse horecagelegenheden nodigen je van harte uit. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er ook markt op het Raadhuisplein.

Wil je een leuk uitje met de kinderen dat ook nog eens dichtbij is? Ga dan naar speel- en dierenpark De Oude Zustertuin in Bodegraven. Hier zijn verschillende dieren te zien en kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in de speelplaats.

Ontdek & beleef het 'Groene Hart'

Het Groene Hart is misschien wel het mooiste natuurlandschap van Nederland. Het Groene Hart bestaat uit meerdere gebieden met ieder een eigen karakter en uitstraling. Vanuit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn er talloze manieren om al deze gebieden te ontdekken en beleven. Wandel en fiets door de polders en vaar over de Hollandse Plassen. Nodig vrienden of familie uit voor een sportief arrangement, culinair evenement of een workshop op een boerderij.

Reeuwijkse plassen & Limespark

Sporten & ontspannen

Het kindvriendelijke Parckweide is vlakbij bij het Limespark gelegen. Het park is de ideale omgeving om even dicht bij huis te ontspannen. Een ideale plek om te fietsen, te wandelen of voor kinderen om te kunnen spelen in natuurlijk ingerichte speelplekken. Iets verder van huis vind je het Reeuwijkse Hout. Dit gebied bestaat uit bos, weidepartijen en een grote plas. Hier kun je surfen, liggen aan een zandstrand, zwemmen, wandelen of fietsen. Ook kun je wat drinken en/of eten in het Paviljoen.

Station Bodegraven

Vanaf Station Bodegraven kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar uw werk of naar een andere gewenste locatie. Ook kun je hier eventueel een OV-fiets huren. Het station beschikt daarnaast over een gratis P+R parkeergelegenheid.

Centraal gelegen

Wonen tussen Utrecht & Den Haag

Met de auto of het openbaar vervoer ben je vanaf Parckweide in ongeveer een half uur in het centrum van Utrecht of Den Haag. Beide steden zijn bij uitstek geschikt om een dagje te winkelen, heerlijk uit eten te gaan of bezienswaardigheden te bezoeken. Zo heeft Utrecht ‘De Dom’ en Den Haag het Binnenhof.

Dankzij de gunstige ligging van Bodegraven ben je voor je het weet in Rotterdam, Amsterdam of bij Luchthaven Schiphol. In Bodegraven ben je altijd dichtbij!

Wist je dat...

Kaasdorp aan de Rijn

De ligging van Bodegraven, in het midden van Het Groene Hart, heeft al heel vroeg in de geschiedenis zijn stempel gedrukt op de bedrijvigheid van het dorp. Het dorp wordt ook een kaasdorp genoemd. Wil je meer leren over de geschiedenis van de gemeente? In het vernieuwde kaasmuseum in Bodegraven kan men alles leren over de verschillende kaassmaken. De geschiedenis van kaas gaat heel ver terug in deze regio. In de 18e eeuw werd namelijk al kaas gemaakt in Bodegraven.

Heb je een vraag over Parckweide Fase 3?

Scroll naar top